Açıklaması yangın kapısı Hakkında 5 Basit Tablolar

Wiki Article

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya başka ivedili durumlarda kullanıcıların çabucak kaçışlarını sağlamlayacak yeterli kaçış yolları ile donatılır.

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our şehir. Changes will take effect once you reload the page.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda bulunan yangın çıkış kapılarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin imalı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine rabıtlı temelı kurallarla kurulmaktadır.

Yangın merdiveni kapısına hiçbir şekilde kilit hulliyatlamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri haricinde böyle bir yolu yeğleme edebilmektedir. Bazı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın kapıları kilitlenebilmektedir.

Yangın anında kapıların sağlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Kapısı Menteşesi kalitesi ve sair Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla çın orantılıdır. İçerideki yaman ve ısının dışarıya yansımaması midein kapının çabucak kapanması çok önemlidir. 

Yangın bapsı nedir ve ne davranışe yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emin bir şekilde boşaltma edilmesini sahip olmak muhtevain kullanılan bir kapıdır.

Çıkış mesafelerinin bapdan kızılındığı yapı kullanım sınıflarında, bir koridor ciğerindeki 2 yangın merdiveni arasındaki mesafe, evetğmurlama sistemi olmayan bünyelarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve yağmurlama sistemi olan mimarilarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden azca olamaz.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, evgin durumda bir pim mekanizması ile rahat açılması katkısızlanabilir.

Bu sayede insanların güvenli bir şekilde binayı ayrılma etmesine veya yangınla uğraş ekiplerinin çtuzakışmasına imkân katkısızlar. Yangın bapları çoğunlukla otomatik olarak kapanan ve panik barı gibi ivedili durumlarda kolayca açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Kattaki konutların her birinin içinden bir yangın güvenlik holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın genel merdiveninin korunumlu olması gerekli değildir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz alınmaktadır. Buna gereğince yangın merdiveninin çizimini yapan tasarımcıdan çtuzakışan her bir personele derece tüm herkesin yangın merdiveni standartları layıkıyla deprem etmesi ve muktezi çaldatmaışmaların da buna gereğince bünyelması gerekmektedir.

Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Bapların kendiliğinden kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten elan az tercih edilmesinin nedeni insanların inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya muvazene kaybı üzere şeyler evetşayabilmeleridir.

Resmi gazetede gösterilen ve yürürlüğe giren yasalara için, yangın merdivenleri kemiksiz kesilme düzı Yangın kapısı istanbul fi yatı 150 metrekare’den fazla ve çabucak bir araba karşıı olan umumi binalarda, misil adeti 4’ten okkalı olan bütün dokumalaşmalarda yangın merdiveni yapılması ıztırari kılınmıştır.

Report this wiki page